Alb
Eng
Правна напомена
За нас
Новости
Законодавна рамка
Одлуки
Известувања
Ресурси
Публикации
 

ПРЕС
31.10.2018
Нов состав на Комисијата за заштита на конкуренцијата


   
  Известувања / Известувања за концентрации
 
Известување за концентрација со која ЦК Холдингс Цо., Лтд. (CK Holdings Co., Ltd.) од Јапонија ќе стекне индиректна единствена контрола над Мањети Марели С.п.А (Magneti Marelli S.p.A.) од Италија (предмет бр. 08-88 од 03.12.2018 година)
13.12.2018
Известување за концентрација со која Триглав Склади, друштво за управување ДОО, Љубљана, Словенија ќе стекне единствена контрола врз Алта Склади, друштво за управување АД од Љубљана, Словенија (предмет бр. 08-90 од 11.12.2018 година)
13.12.2018
Известување за концентрација со која А1 Телеком Австрија АГ од Република Австрија ќе стекне непосредна контрола врз значителен дел од имотот на друштвото Јунифај ГмбХ од Република Австрија (предмет бр. 08-87 од 27.11.2018 година)
30.11.2018
Известување за концентрација која се однесува на купувањето на 51% од акциите во Д.Мед Консалтинг ГмбХ (D.Med Consulting GmbH), со седиште на ул. Бернхард-Нохт бр. 99, 20359 Хамбург, Германија од страна на Фрезинус Медикал Кејр Бетајлигунгсгезелшафт мбХ, Бад Хомбург в.д.Х, Германија (Fresenius Medical Care Beteiligungsgesellschaft mbH, Bad Homburg v.d.H, Germany), од КР2 ГмбХ (KR² GmbH), со седиште на ул. Вилхелмсхофалее бр. 79-81, 47800 Крефелд, Германија (предмет бр. 08-85/2018)
23.11.2018
Известување за концентрација со која друштвото ЦАДМ Холдингс Лимитед (CADM Holdings Limited), Кипар ќе стекне контрола над ЦАДМ Аутомотив Сп. З о.о. (CADM Automotive Sp. z o.o.),Полска (предмет бр. 08-84/2018)
21.11.2018
Известување за концентрација со која Даимлер АГ Германија и Фолксваген Фајненшал Сервисес АГ, Германија ќе стекнат контрола над Мобилити Трејдер Холдинг ГмбХ, Германија (предмет бр. 08-83/2018)
15.11.2018
Известување за концентрација со која Генерали ЦЕЕ Холдинг Б.В. (GeneraliCEE Holding B.V.), Холандија, ќе стекнe единствена контрола над Унион Инвестмент Товарзиство Фундусзи Инвестицијнич Сполка Акцијна (Union Investment Towarzystwo Funduszy Inwestycyjnych Spółka Akcyjna), Полска (предмет бр. 08-82/2018)
12.11.2018
Известување за концентрација со која Либерти Стил Ист Јуроп (Бидко) Лимитед (Liberty Steel East Europe (Bidco) ќе стекне самостојна контрола над одредени деловни потфати и средства кои се продаваат од страна на АрцелорМиттал Холдингс АГ (ArcelorMittal Holdings AG; „АМ“). (предмет бр. 08-80 од 01.11.2018 година)
06.11.2018

    ::      следни