Alb
Eng
Правна напомена
За нас
Новости
Законодавна рамка
Одлуки
Известувања
Ресурси
Публикации
 

ПРЕС
31.10.2018
Нов состав на Комисијата за заштита на конкуренцијата


   
  Одлуки / Конкуренција / Oдлуки во управна постапка

 
Концентрација помеѓу Хисенсе Груп Цо. Лтд (Hisense Group Co., Ltd), Народна Република Кина и Горење господињски апаратид.д. (Gorenje gospodinjski aparati d.d.), Словенија
датум
релевантен пазар
30.07.2018
производство и продажба на апарати за домаќинство

Концентрацијата со која С&T АГ, Австрија, ќе се стекне со контрола над: КапшЕООД, Бугарија;Унитарно претпријатие за надворешна трговија Капш, Беларусија; Капш ЦарриерЦом д.о.о, Хрватска; КАПСЦХ ДООЕЛ Македонија; Капшд.о.о Белград, Србија; Капшд.о.о, Словенија и ќе го преземе Бизнис Одделот од Капш КариерКом АГ Австрија
датум
релевантен пазар
02.07.2018
ИТ услуги

Концентрација со која Тева Фармацеутикал Индустрис Лтд. Израел стекнува единствена контрола над фармацевтскиот бизнис за продажба на лекови што се издаваат без рецепта (ОТЦ) на ПГТ Хелткер ЛЛП (PGT Heаlthcare LLP) САД
датум
релевантен пазар
07.06.2018
производство и продажба на лекови

Kонцентрација со која Сименс Актиенгесекксцхафт (Siemens Aktiengesellschaft), со регистрирано седиште на ул. Ввернер-вон-Сиеменс. 1, 80333 Минхен, Германија ќе стекнe единствена контрола над Алстом СА
датум
релевантен пазар
23.05.2018
пазарот на ИСС производи

Kонцентрација со која со која Даимлер АГ ќе стекнe единствена контрола над Интелиџент АпсГмбХ
датум
релевантен пазар
24.04.2018
пазарот за такси приватно ангажирањеприкажани: 6 - 10 од 347  |  претходни 5 | следни