Најнови објави
Известување за концентрација за стекнување на заедничка контрола од ППЦ РЕНЕВАБЛЕС С.А. Грција и ГЕОЕНЕРГИ АЕГЕАН С.М.С.А Грција над ГЕОТХЕРМАЛ ТАРГЕТ ТУ II СИНГЛ МЕМБЕР С.А ГрцијаИзвестување за концентрација помеѓу Нестле С.А., Швајцарија и Баунтифул Компани, САД (предмет бр. 08-63/2021)Известување за концентрација со која Интеренерго, енергетски инженеринг, д.о.о. Словенија ќе стекне самостојна контрола над Друштво за производство на електрична енергија ПАРК НА ВЕТЕРНИ ЕЛЕКТРАНИ ДОО увоз-извоз Гевгелија, Република Северна МакедонијаИзвестување за концентрација со која БП Еуропа СЕ, Германија ќе стекне заедничка контрола над Дигитал Чарџинг Солушнс ГмбХ Германија , заедно со BMW, Германија и Daimler, ГерманијаИзвестување за концентрација со која Бугарското телекомуникациско друштво (БТЦ) ЕАД Бугарија стекнува единствена контрола над друштвата Нетворкс – Бугарија ЕООД Бугарија, ТВН Дистрибушн Бугарија ЕООД Бугарија и Телко Инфраструкчрс ЕООД Бугарија (предмет бр. 08-61/2021)

Известувања за концентрации

Известување за концентрација со која МЕССЕР Гроуп ГмбХ Германија преку своето поврзано претпријатие, Мессер Техногас с.р.о. Чешка ќе стекне контрола над Аир Ликуиде ЦЗ, с.р.о., Чешка и преку своето поврзано претпријатие Мессер Татрагас, д.о.о, Словачка ќе стекне контрола над АИР ЛИКВИДЕ СЛОВАКИА, с.р.о. Словачка

Read More

Известување за концентрација која се однесува на создавање на целосно функционално друштво за заедничко вложување од страна на Др. Инг. х.ц. Ф. Порше Акциенгезелшафт Штутгарт, Германија и Мунхенер Рукферзихерунгс-Гезелшафт Акциенгезелшафт во Минхен, Германија

Read More

Комисија за заштита на конкуренцијата
Св. Кирил и Методиј бр. 54 (6-ти спрат) 1000 Скопје Република Северна Македонија


Лице за комуникација со граѓани кои што имаат одреден вид на попреченост
Сали Љамалари