Известувања

Известување за концентрација со која Диџитал Вижн Груп ГмбХ (Digital Vision Group GmbH) Хамбург, Германија има намера да стекне индиректна единствена контрола врз дигитал соулушнс ГмбХ (digital soulutions GmbH) Ботигхофен, Швајцарија и индиректно врз неговото целосно зависно друштво Друштво за ИТ решенија и услуги Н47 ДООЕЛ Скопје, Северна Македонија (предмет бр. 08-127/2021)

Read More

Известување за концентрација која се однесува на стекнување на директна единствена контрола од страна на Агри Европа Кипар Лимитид, Лимасол, Кипар, АИК Банка а.д. Белград, Србија и Горењска Банка д.д. Крањ Словенија врз Сбербанк д.д. Загреб, Хрватска, Сбербанк БХ д.д. Сараево, Босна и Херцеговина, Сбербанк а.д. Бања Лука, Босна и Херцеговина, Сбербанк Магјарорсзаг Зрт. Будимпешта, Унгарија, Сбербанк Србија а.д. Белград, Србија и Сбербанк банка д.д. Љубљана, Словенија (предмет бр. 08-116/2021)

Read More

Комисија за заштита на конкуренцијата
Св. Кирил и Методиј бр. 54 (6-ти спрат) 1000 Скопје Република Северна Македонија


Лице за комуникација со граѓани кои што имаат одреден вид на попреченост
Сали Љамалари