Известувања

Известување за концентрација со која Волутион Вентилатион Гроуп Лимитед Англија стекнува контрола над ЕРИ ЦОРПОРАТИОН ДОО Битола, Северна Македонија, ЕРИ ЦОРПОРАТИОН С.Р.Л., Италија, ЕНЕРЏИ РЕКАВЕРИ ИНДУСТРИС ТРЕЈДИНГ СЛУ, Шпанија и над ЕНЕРЏИ РЕКАВЕРИ ИНДУСТРИС ЦОРПОРАТИОН ЛИМИТЕД, Обединето Кралство (предмет бр. 08-92/2021)

Read More

Известување за концентрација со која Падди Повер Холдингс Лимитед, Остров Ман стекнува единствена контрола над Сингулар Холдинг Лимитед,Малта, СИНГУЛАР ГРОУП ДОО Скопје, Република Северна Македонија, Сингулар Груп ЛЛЦ, Грузија и Адванцед Системс ЛЛЦ, Грузија предмет бр. 08-89/2021)

Read More

Известување за концентрација со која Еврохолд Бугарија АД Софија, Бугарија, преку неговата фирма ќерка Истерн Еуропеан Електрик Компани Б.В. Амстердам Холандија, има намера да стекне контрола над ЧЕЗ Бугарија ЕАД; ЧЕЗ Разпределение Бугарија, АД ЧЕЗ Електро Бугарија, АД ЧЕЗ Трејд ЕАД, Фри Енерџи Продџкт Орешец ЕАД и Бара Груп ЕООД, Софија Бугарија (предмет бр. 08-85/2021)

Read More

Известување за концентрација која се однесува на стекнување заедничка контрола од страна на Дијагностички центар Вила Богатин д.о.о., Блед, Словенија и АЛФИ ПЕ д.о.о. специјализиран инвестициски фонд к.д. Љубљана, Словенија над МДТ&Т ДРУШТВО ЗА МЕДИЦИНСКА ДИЈАГНОСТИКА, ТЕРАПИЈА И ТЕХНОЛОГИЈА Д.О.О., Марибор, Словенија, со зависното друштво ШУБИЦ-ДИАБЕТОЛОГИЈА ИНТЕРНА МЕДИЦИНА Д.О.О., Марибор, Словенија (предмет бр. 08-79/2021)

Read More

Комисија за заштита на конкуренцијата
Св. Кирил и Методиј бр. 54 (6-ти спрат) 1000 Скопје Република Северна Македонија


Лице за комуникација со граѓани кои што имаат одреден вид на попреченост
Сали Љамалари