Најнови објави
КЗК против Дирекција за технолошки индустриски развојни зони – оспорено Решение за доделување на државна помош на ВабтекИзвестување за концентрација со која Кансаи Хелиос Коатингс ГмбХ од Австрија ќе стекне индиректна контрола над ВАЈЛБУРГЕР Коатингс ГмбХ, Германија и директна контрола над ВАЈЛБУРГЕР АЗИЈА Лтд.,  Хонг Конг и ВАЈЛБУРГЕР Коатингс (ИНДИЈА) Прајват Лтд., Индија (предмет бр. 08-48 од 2024 година)Концентрацијата со која Друштво за трговија и услуги ГРС СОЛАР ДООЕЛ Скопје ќе стекне единствена контрола над Друштво за производство на електрична енергија, трговија и услуги МИТ СОЛАР ДООЕЛ СкопјеИзвестување за концентрација со која КОНЧАР – Улагања д.о.о. за деловни услуги  Загреб, Хрватска ќе стекне единствена контрола над Напредна енергетска рјешења д.о.о. Загреб Хрватска (предмет бр. 08-49/2024)Известување за концентрација со која Телеком Србија акционерско друштво Белград, Република Србија ќе стекне поединечна контрола над Теледирект Доо Белград, Република Србија

Конкуренција

Концентрацијата со која Јунајтед Груп Бугарија ЕООД, Бугарија има намера да стекне самостојна контрола над друштвата Вива Корпорејт Бугарија ЕООД, Бугарија, вклучувајќи ги и неговите зависни друштва Булсатком Инвестмент Лимитед , Обединетото Кралство и Булсатком ЕООД, Бугарија

Read More

Концентрацијата која се однесува на создавање на целосно функционално заедничко вложување – Смартселер Флугхафен Нирнберг Фервалтунгс ГмбХ, Германија, од страна на смартселер ГмбХ унд Цо.КГ, Германија и Флугхафен Нирнберг Сервис Гезелшафт мит бешренктер Хафтунг, Германија

Read More

Комисија за заштита на конкуренцијата
Св. Кирил и Методиј бр. 54 (6-ти спрат) 1000 Скопје Република Северна Македонија


Лице за комуникација со граѓани кои што имаат одреден вид на попреченост
Сали Љамалари