Најнови објави
Известување за концентрација со која Луфтханза Техник АГ од Германија ќе стекне самостојна контрола над ЛГ-ЛХТ Еиркрафт Солушнс ГмбХ, Германија, ЛГ-ЛХТ Песинџер Солушнс ГмбХ, Германија и АерКју Гмбх, ГерманијаИзвестување за концентрација со која Модирум Групација ОУ, Естонија ќе стекне контрола над ИТгма ДОО Скопје Северна Македонија (предмет бр. 08-85/2024)Известување за концентрација со која Ауди Акциенгезелшафт, Германија ќе стекне контрола над Заубер Холдинг АГ, Швајцарија (предмет бр. 08-80/2024)Известување за концентрација со која на Хајнеман Азија Пацифик Пте. Лтд., Сингапур и БВЦ Форвардерс Прајвет Лимитед, Индија ќе основаат две целосно функционални друштва за заеднички вложувањаИзвестување за концентрација со која ВДЛ Бус и Цоацх Холдинг Б.В. Холандија ќе стекне контрола над средства кои припаѓаат на Иммороц НВ, Белгија и Ван Хоол НВ, Белгија (предмет бр. 08-83/2024)

Концентрацијата со која Перутнина Птуј д.о.о. Словенија, Словенија и БАЛФИН – Балкан Фајнанс Инвестмент Груп сх.п.к., Албанија, формираат целосно функционално заедничко вложување, кое ќе стекне целосна контрола над Дриза, Фреш чикен Албанија 2019 сх.п.к., и Индустриа Фораѓере (ВЕАФ) СХ.А., како и 50% од основните средства на А&И фарм 2018 сх.п.к. Албанија и основните средства на ЕУРО АЛБ 2009 сх.п.к. Албанија

Read More

Комисија за заштита на конкуренцијата
Св. Кирил и Методиј бр. 54 (6-ти спрат) 1000 Скопје Република Северна Македонија


Лице за комуникација со граѓани кои што имаат одреден вид на попреченост
Сали Љамалари