Најнови објави
Известување за концентрација со која Васс Консулториа де Системас, С.Л. Шпанија стекнува единствена контрола над Инсајд Груп АГ Швајцарија и индиректно врз УАН ИНСАЈД МАКЕДОНИЈА ДОО Скопје (предмет бр. 08-82/2022)Известување за концентрација со која МКГ Проперс Лтд од Кипар и Александар недвижности Савудрија д.о.о. од Република Хрватска ќе формираат заедничко вложување (предмет бр. 08-81 од 2022 година)Известување за концентрација со која Словенија Бродбенд С.а.р.л, Луксембург, ќе стекне самостојна директна контрола над друштвото Тотална телевизија д.о.о., Хрватска (предмет бр. 08-79/2022)Известување за концентрација со која НеоГамес С.А.Луксембург, ќе стекне контрола над Аспајр Глобал Плц.Малта(предмет бр. 08-83/2022)Известување за концентрација со која БАУМИТ ГМБХ Германија со седиште на Рекенберг 12, 87541 Бад Хинделанг Германија стекнува контрола над САКРЕТ ТРОКЕНБАУШТОФЕ ДР. АРНОЛД ШЕФЕР ГМБХ Германија со седиште на Остерхагенер 2, 37424 Бад Лаутерберг на Харц, Германија, по пат на стекнување на акции.

Концентрација со која Волутион Вентилатион Гроуп Лимитед, Англија стекнува контрола над ЕРИ ЦОРПОРАТИОН ДОО, Република Северна Македонија, ЕРИ ЦОРПОРАТИОН С.Р.Л. Италија, ЕНЕРЏИ РЕКАВЕРИ ИНДУСТРИС ТРЕЈДИНГ СЛУ, Шпанија, и ЕНЕРЏИ РЕКАВЕРИ ИНДУСТРИС ЦОРПОРАТИОН ЛИМИТЕД, Обединето Кралство

Read More

Концентрација со која Еврохолд Бугарија АД, Софија, Бугарија, преку неговата фирма ќерка Истерн Еуропеан Електрик Компани Б.В., Амстердам Холандија, има намера да стекне контрола над следните друштва: 100% од акциите издадени од ЧЕЗ Бугарија ЕАД, Софија 1784, 67% од акциите издадени од ЧЕЗ Разпределение Бугарија АД, Софија 1784, 67% од акциите издадени од ЧЕЗ Електро Бугарија АД, Софија 1784, 100% од акциите издадени од ЧЕЗ Трејд ЕАД, Софија 1000, 100% од акциите издадени од Фри Енерџи Продџкт Орешец ЕАД, Софија 1784, и 100% удел во Бара Груп ЕООД, Софија 1784

Read More

Концентрација која се однесува на стекнување заедничка контрола од страна на Дијагностички центар Вила Богатин д.о.о., Блед, Словенија и АЛФИ ПЕ д.о.о. специјализиран инвестициски фонд к.д. Љубљана, Словенија над МДТ&Т ДРУШТВО ЗА МЕДИЦИНСКА ДИЈАГНОСТИКА, ТЕРАПИЈА И ТЕХНОЛОГИЈА Д.О.О.,Марибор, Словенија со зависното друштво ШУБИЦ-ДИАБЕТОЛОГИЈА ИНТЕРНА МЕДИЦИНА Д.О.О., 2000 Марибор, Словенија

Read More

Комисија за заштита на конкуренцијата
Св. Кирил и Методиј бр. 54 (6-ти спрат) 1000 Скопје Република Северна Македонија


Лице за комуникација со граѓани кои што имаат одреден вид на попреченост
Сали Љамалари