Најнови објави
Известување за концентрација со која НЛБ Склади, управување со средства, д.о.о. Словенија стекнува контрола над ГЕНЕРАЛИ ИНВЕСТМЕНТС АД Скопје Северна МакедонијаИзвестување за концентрација со која Даимлер Трак АГ, Германија, Електрифајд Пауер Холдко ЛЛЦ и ПАККАР Инц, Соединетите Американски Држави ќе стекнат заедничка контрола над претпријатие кое ќе биде основано во Соединетите Американски Држави и ќе биде активно во производството на литиум-јонски, батериски ќелии за примарна употреба во специфични класи на комерцијални возила и апликации за стационарно складирање енергија (предмет бр. 08-166 од 2023 година)Известување за концентрација со која Сцхвварз Невв Вентурес ГмбХ, Германија и РВИ Вентуре ГмбХ, Германија стекнуваат заедничка контрола над Рогон Тецхологиес ГмбХ, Германија (предмет бр. 08-160/2023)Известување за концентрација со која  КВАНТОКС ТЕХНОЛОЏИ ДОО ЧАЧАК, Србија ќе стекне контрола над  Друштво за услуги КВАНТОКС ТЕХНОЛОЏИ ДООЕЛ Скопје, Република Северна МакедонијаИзвестување за концентрација со која АЛФИ Ренуаблс, управување со алтернативни инвестициски фондови, д.о.о. од Словенија и МК Грин Енерџи ЛТД од Република Кипар ќе стекнат заедничка контрола над друштвата Сантастик Оне д.о.о. Београд, Република Србија и Сантастик Ту д.о.о. Београд, Република Србија (предмет бр. 08-165 од 2023 година)

Конкуренција

Известување за концентрација со која Општа кредитна банка а.д. Братислава, Словачка, Словачка штедилница а.д. Братислава, Словачка, Татра банка а.д. Братислава  Словачка, 365.банк а.д. Братислава, Словачка и Чехословачка комерцијална банка, а.д. Братислава Словачка основаат заедничко вложување Монилоги с.р.о, Братислава Словачка

(предмет бр. 08-50/2022)

Read More

Известување за концентрација со која Генерали ИАРД од Франција ќе стекне единствена контрола над Ла Медикале од Франција и Генерали Вие од Франција го стекнува осигурително портфолио на Предика Превојанце Диалогуе ду Кредит Агриколе од Франција

 (предмет бр. 08-47 од 2022 година)

Read More

Известување за концентрација со која САБИК Интернешнал Холдингс Б.В. (SABIC International Holdings B.V.), Ситард Холандија стекнува контрола над СД Вервалтунгсгезелшафт мбХ SD Verwaltungsgesellscaft mbH)Минхен Германија, СД Бетеилигунгсгезелшафт мбХ & Ко. КГ SD Beteiligungsesellscaft mbH & Co. KG), Минхен Германија и СД Лизензвервертунгсгезелшафт мбХ & Ко. КГ SD Lizenzverwertungsgesellscaft mbH & Co. KG), Минхен Германија, како и над сите нивни зависни друштва JBCC Холдинг Компани Инк., Делавер САД и Сајентифик Дизајн Компани Инк, Њу Џерси САД

(предмет бр. 08-45/2022)

Read More

Комисија за заштита на конкуренцијата
Св. Кирил и Методиј бр. 54 (6-ти спрат) 1000 Скопје Република Северна Македонија


Лице за комуникација со граѓани кои што имаат одреден вид на попреченост
Сали Љамалари