Најнови објави
Известување за концентрација со која Хамбургер Рисајклинг Груп ГмбХ, Австрија ќе стекне директна контрола над Еурокарт С.Р.Л., ИталијаИзвестување за концентрација со која ПроФарма Груп Холандија Б.В, Холандија, ќе стекне единствена контрола над Клинрес Фармација д.о.о., Хрватска, Србија, Босна и Херцеговина, Албанија, Бугарија, Грузија и Романија (предмет бр. 08-136/2023)Известување за концентрација со која  физичкото лице Арифи Селаудин, Кичево ќе стекне контрола над Мелничко пекарската индустрија Жито Караорман АД КичевоИзвестување за концентрација со која г. Дирк Хофман (Mr. Dirk Hoffman), германски државјанин ќе стекне контрола над ЕВТ Трак & Трејлер Ханделс ГмбХ, Австрија и ЕВТ Иммобилиен ГмбХ, АвстријаИзвестување за концентрација со која Arena Channels Group ДОО Брлград, Србија ќе стекне контрола над Arena sport ДОО Љубљана Словенија

Концентрацијата која се однесува на стекнување на заедничка контрола од страна на АЛФИ РЕ, управување со алтернативни инвестициски фондови д.о.о., Словенија и ЦБЕ ИНВЕСТ, работење со недвижности, д.о.о., Словенија над КУАДРО, работење со недвижности д.о.о., Словенија

Read More

Концентрацијата која се однесува на стекнување на заедничка контрола од страна на друштвата Абу Даби Нешнл Оил Компани П.Ј.С.Ц., Абу Даби, Обединетите Арапски Емирати и Остерреицхисцхе Бетеилигунгс АГ, Австрија над друштвото ОМВ Актиенгеселлсцхафт, Австрија

Read More

Комисија за заштита на конкуренцијата
Св. Кирил и Методиј бр. 54 (6-ти спрат) 1000 Скопје Република Северна Македонија


Лице за комуникација со граѓани кои што имаат одреден вид на попреченост
Сали Љамалари