Најнови објави
Известување за концентрација со која Јунајтед Медиа С.а р.л. Луксембург има намера да стекне самостојна контрола над друштвото ТОПЊУЗ.СИ д.о.о. Република Словенија (предмет бр. 08-88/2024)Известување за концентрација со која Сејфор, а.с. Чешка Република има намера да стекне самостојна контрола директно над M&И СИСТЕМС, КО ДОО НОВИ САД Србија (предмет бр. 08-89/2024)Известување за концентрација со која Ассикурациони Генерали С.п.А. Италија и Електрисите де Франс С.А. Франција стекнуваат заедничка контрола над ПАРКОЛОГ Инвест СППИКАВ Франција (предмет бр. 08-87/2024)Известување за концентрација со која Луфтханза Техник АГ од Германија ќе стекне самостојна контрола над ЛГ-ЛХТ Еиркрафт Солушнс ГмбХ, Германија, ЛГ-ЛХТ Песинџер Солушнс ГмбХ, Германија и АерКју Гмбх, ГерманијаИзвестување за концентрација со која Модирум Групација ОУ, Естонија ќе стекне контрола над ИТгма ДОО Скопје Северна Македонија (предмет бр. 08-85/2024)

Разно

Концентрацијата која се однесува на создавање на целосно функционално заедничко вложување за развој, производство и продажба на производи на нови лесни комерцијални возила и помошни логистички услуги од страна на друштвата Волво Бизнис Сервисис Интернешенл АБ, Шведска и Рено с.а.с р, Франција

Read More

Заштитено внатрешно пријавување

Заштитено внатрешно пријавување – Заштита на укажувачи Согласно со член 2 став (1) и член 3 од Правилник за заштитено внатрешно пријавување во институциите во јавниот сектор, за овластено лице за прием на пријави доставени заради заштитено внатрешно и заштитено надворешно пријавување во Комисијата за заштита на конкуренцијата е назначено лицето: Маја Стоиманова Ристовска – Раководител на одделениеКомисија за заштита на конкуренцијатаБул. Св. Кирил и Методиј бр. 54 (6-ти спрат)1000 Скопје, Република Северна Македонија  телефон:  +389 2 3298 666e-mail: kzk@kzk.gov.mk Закон за заштита на укажувачи Правилник за заштитено внатрешно пријавување во…

Read More

Комисија за заштита на конкуренцијата
Св. Кирил и Методиј бр. 54 (6-ти спрат) 1000 Скопје Република Северна Македонија


Лице за комуникација со граѓани кои што имаат одреден вид на попреченост
Сали Љамалари