Концентрацијата со која Генерали СЦФ С.а р.л. (Generali SCF S.à r.l.), со регистрирано седиште на 15, Булевар Ф.ВВ. Рајфајзен, 1-2411 Луксембург и Унион Инвестмент Реал Естате ГмбХ (Union Investment Real Estate GmbH), со регистрирано седиште на Валентинскамп 70, Емпорио, 20355 Хамбург, Германија, стекнуваат заедничка контрола над Сарагоса Пропертиес СОЦИМИ, С.А. (Zaragoza Properties SOCIMI, S.A.), со регистрирано седиште на Пасео де ла Кастелана 64, 28046, Мадрид, Шпанија

Read More

Концентрација која се однесува на основање на целосно-функционално заедничко вложување од страна на Генерали Реал Естате ГмбХ (Generali Real Estate S.p.A), со регистрирано седиште на Виа Мацхиавелли 4, 34132, Трст Италија и Аплеона Реал Естате ГмбХ (Apleona Real estate Gmbh) со регистрирано седиште на Ан дер Гехеспитз 50, 63263 Ној-Изенбург, Германија што ќе резултира со стекнување на заедничка контрола врз Санса Бетеилигунгсвервалтунгс ГмбХ (Sansa Beteiligungsverwaltungs GmbH) со регистрирано седиште на Бауернмаркт 12, 1010 Виена Австрија

Read More

Комисија за заштита на конкуренцијата
Св. Кирил и Методиј бр. 54 (6-ти спрат) 1000 Скопје Република Северна Македонија


Лице за комуникација со граѓани кои што имаат одреден вид на попреченост
Сали Љамалари