Известување за концентрација со која Генерали СЦФ С.а р.л. (Generali SCF S.à r.l.) Луксембург и Унион Инвестмент Реал Естате ГмбХ (Union Investment Real Estate GmbH) Хамбург, Германија, стекнуваат заедничка контрола над Сарагоса Пропертиес СОЦИМИ, С.А. (Zaragoza Properties SOCIMI, S.A.) Мадрид, ШпанијаИзвестување за концентрација со која Србија Бродбенд – Српска Кабловска Мрежа д.о.о. Белград, Република Србија ќе стекне единствена контрола над Пантиќ Електроник Кабле Телевисион ДОО Ритопек, Република Србија.Известување за концентрација помеѓу ЕКСОР Н.В., Холандија и ГЕДИ Группо Едиториале С.п.А., ИталијаИзвестување за концентрација со која 2727957 Онтарио Инк. од Канада ќе стекне самостојна контрола над сите издадени и упишани акции во Континентал Голд Инк. од КанадаКонцентрација со која Друштво за трговија и услуги ГРЕЕН МАЦХИНЕС ДОО Велес од Република Северна Македонија ќе стекне единственаконтрола над ГМ АМ ЛОГИСТИК ЦЕНТЕР СРЛ од Република Романија

Kонцентрацијата со која Хјундаи Мотор Компани, Кореа, директно или преку зависно друштво, Бајрше Моторен Верке Акцингезелшафт, Германија, Даимлер АГ, Германија, Форд Мотор Компани, САД, и Др. Инг. х.ц. Ф. Порше Акцингезелшафт, Германија, или нивни поврзани друштва стекнуваат заедничка контрола над Ајонити Холдинг ГмбХ & Цо. КГ КГ, Германија.

Read More

Концентрација со која Карр Холдингс Лимитед, Кипар, Г-н Фади Рида и Г-н Михаи Станеску, романски државјани ќе стекнат заедничка контрола над Глобал Техникал Сервицес СРЛ Романија, Глобал Техникал Системс СРЛ Романија, Глобал Оперејшн Центер СРЛ Романија и ГТС Глобал Интелиџенс СРЛ Романија

Read More

Комисија за заштита на конкуренцијата
Св. Кирил и Методиј бр. 54 (6-ти спрат) 1000 Скопје Република Северна Македонија


Лице за комуникација со граѓани кои што имаат одреден вид на попреченост
Сали Љамалари