Најнови објави
Известување за концентрација со која Телеком Србија акционерско друштво Белград, Република Србија ќе стекне поединечна контрола над Теледирект Доо Белград, Република СрбијаИзвестување за концентрација со која Перутнина Птуј д.о.о. Словенија и БАЛФИН – Балкан Фајнанс Инвестмент Груп сх.п.к. Албанија формираат целосно функционално заедничко вложување (предмет бр. 08-42/2024)Известување за концентрација која се однесува на создавање на целосно функционално заедничко вложување помеѓу Хајнеман Африка ГмбХ, Германија, Џорданијан Дјути Фри Шопс Компани, Јордан и Араб Суплај & Трејдинг Ко., Кралство Саудиска Арабија (предмет бр. 08-25 од 2024 година)Известување за концентрација со која ТЕЛЕКАБЕЛ ДООЕЛ Штип ќе стекне контрола над ТРД ИНФЕЛ – КТВ Охрид ДОО (предмет бр. 08-39/2024)Годишен извештај за слободен пристап до информации од јавен карактер за 2023 година

Политика за користење на колачиња

Што се колачињата и зошто ги користиме?

Колачињата се мали текстуални датотеки кои се запишуваат на вашиот компјутер или мобилен уред при посета на некоја веб страна. Колачињата чуваат информации за вашите поставки во веб прелистувачот, како на пример: јазик, големина на фонт како и самиот факт дека веќе сте посетиле одредени страници. На тој начин при повторна посета на истата страница не мора повторно да ги поставувате. Некои од колачињата се неопходни за функционирање на страниците, а некои служат и за собирање статистички податоци.

На веб страницата kzk.gov.mk користиме привремени колачиња кои се бришат со исклучување на пребарувачот.

На страницата kzk.gov.mk користиме колачиња од следниве причини:

  • За техничко функционирање на веб страницата;
  • За да запомниме/да се потсетиме, дали се согласувате со нашето користење на колачиња на оваа веб страница.

Во поголемиот број прелистувачи можете генерално да спречите користење на колачиња, со што понатаму поединечно за секоја веб страна можете да ги поставувате вашите преференци.

Притоа, можно е некои веб страни или нивни делови да не функционираат.

Комисија за заштита на конкуренцијата
Св. Кирил и Методиј бр. 54 (6-ти спрат) 1000 Скопје Република Северна Македонија


Лице за комуникација со граѓани кои што имаат одреден вид на попреченост
Сали Љамалари